Θεσσαλονίκη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Στην αρχή του νέου σχολικού έτους που ξεκινά σε λίγες μέρες η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης παραμένει εδώ και μήνες ίδια. Η επίσχεση εργασίας που έχουν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι από τον Μάϊο διεκδικώντας τους μισθούς εννέα μηνών συνεχίζεται, οι προμηθευτές για πάνω από ένα χρόνο παραμένουν απλήρωτοι ενώ τα έξοδα του ιδρύματος συνεχώς αυξάνονται, με το χρέος της Σχολής να αγγίζει πλέον το ένα εκατομμύριο ευρώ.
 Την κατάσταση αυτή, την ευθύνη της οποίας φέρει αποκλειστικά πλέον η κυβέρνηση, την βιώνουν τελικά τα ίδια τα άτομα με πρόβλημα όρασης, αφού κανένα τμήμα του Ιδρύματος δεν μπορεί να λειτουργήσει με την παρούσα κατάσταση.
 Για τον λόγο αυτό, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από την είσοδο του Ιδρύματος επι της οδού Βασ. Όλγας 32, από ώρα 09.00 και συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος στις 10.30 και 12.30.
 Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου με καθιστική διαμαρτυρία στον ίδιο χώρο στις 17.00 ενώ συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος θα πραγματοποιηθεί στις 19.00, διεκδικώντας:

1. ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΥΦΛΩΝ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ
2. ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
3. ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ  ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ

 Για πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στα τηλ. 2310888048 και 6973842450.