Π.Α.ΜΕ.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Γραμματεία Θεσσαλονίκης

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

ΕΝΩΣΗ ΤΥΦΛΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ¨ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΜΠΡΑΪΓ¨

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Συγκέντρωση στις 6 μ.μ. μπροστά από τη Σχολή Τυφλών


Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους σε συναγερμό. Τα μέτρα που συμφώνησαν η Τρόικα με την Κυβέρνηση και την Ε.Ε. μας σπρώχνουν στην εξαθλίωση.
Αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή – αντιαναπηρική πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που με τη στήριξη της ΝΔ και των κομμάτων της Ε.Ε. πετσοκόβουν τα δικαιώματα μας.  
Γυρίζουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Αγωνιστικά διεκδικούμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
1. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία- πρόνοια- παιδεία-ειδική αγωγή. Απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης στους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.
2. Όχι στις περικοπές στο εισόδημα των ΑΜΕΑ και των εργαζόμενων γενικότερα.
3. Καμιά πληρωμή για φάρμακα και θεραπείες.
4. Να αποκτήσουν το δικό τους σχολείο τα 185.000  παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες που βρίσκονται εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.
5. Δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
6. Να καλυφτεί άμεσα το έλλειμμα της Σχολής Τυφλών και να δοθεί επαρκής χρηματοδότηση για τις τρέχουσες ανάγκες. Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, να προσληφθεί το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και να αγοραστεί ο απαραίτητος εξοπλισμός.
7. Να μετατραπεί η Σχολή σε ένα Δημόσιο Κέντρο με την διατήρηση και του Προνοιακού της χαρακτήρα με δωρεάν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και να έχει την ευθύνη της εκπαίδευσης, της στήριξης και της αποκατάστασης των τυφλών της Βόρειας Ελλάδας και των οικογενειών τους.

 Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καζεπίδης Στέλιος 6976724924

ΕΝΩΣΗ ΤΥΦΛΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ¨ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΜΠΡΑΪΓ¨
Μουζακίτης Νίκος 6973842450

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 02 Δεκέμβριος 2010 08:48)