Θεσσαλονίκη 4/2/2011
                                                                                                                    Αρ. Πρωτ. 42/11
            
                 Προς
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΥΦΛΩΝ Β.Ε. -
ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ «Ο ΗΛΙΟΣ»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Δ.Σ. ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΥΦΛΩΝ Β.Ε. -
ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ «Ο ΗΛΙΟΣ»

Τ.Ε. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΤΥΦΛΩΝ

  Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 4, την στάση εργασίας στην οποία προχώρησε ο σύλλογος εργαζομένων της Σχολής Τυφλών, με αίτημα την μη πληρωμή χρεών του Ιδρύματος προς τους προμηθευτές για το έτος 2009. Εάν το παραπάνω είναι αληθές αποτελεί πραγματικά ντροπή για έναν σύλλογο εργαζομένων ενός προνοιακού φορέα, καθώς ένα ίδρυμα εκτός από τους εργαζομένους οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την λειτουργία του, λειτουργεί και με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή από προμηθευτές (τρόφιμα, ιματισμός, είδη πρώτης ανάγκης, αναλώσιμα κ.α.) που όλα μαζί αποτελούν το σύνολο των υπηρεσιών που καθίστανται απαραίτητα για την εύρρυθμη λειτουργία ενός ιδρύματος και την διαβίωση κάθε μαθητή και τροφίμου με πρόβλημα όρασης που λαμβάνει τις υπηρεσίες του ιδρύματος.
 Συμμεριζόμαστε τα τεράστια οικονομικά προβλήματα της Σχολής Τυφλών, δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάτε  τους σκοπούς για τους οποίους προσφέρετε τις υπηρεσίες σας, οι οποίοι είναι εν γένει η εκπαίδευση, προστασία και αποκατάσταση των ατόμων με προβλήματα όρασης. Με την στάση σας το πρόβλημα το εντοπίζετε αποκλειστικά στο εργασιακό κομμάτι αδιαφορώντας για τους παραπάνω σκοπούς.
 Θα είμασταν υπερήφανοι για τον σύλλογο εργαζομένων εάν αντίστοιχες ενέργειες όπως η χτεσινή και σημερινή λάμβαναν χώρα διαμαρτυρόμενοι για την ελλιπή σίτιση, για το κλείσιμο των προστατευόμενων εργαστηρίων, για το κλείσιμο του εγαστηρίου γλυπτικής, το κλείσιμο της τηλεφωνικής σχολής, για το «φάγωμα» των λιρών και την αποπομπή των πολυανάπηρων τυφλών.
 Σας ευχόμαστε ένα ξεκούραστο παρασκευοσαββατοκύριακο.

Με τιμή,

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΝΤΙΚΗΣ                                                                            ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ
 




    

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 04 Φεβρουάριος 2011 12:14)