ΚΡΗΤΗΚΑΡΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ ΣΑΣ


Η CRETA SENSE, σε συνεργασία με την Ένωση Τυφλών Βορείου Ελλάδος - Λουδοβίκος Μπρέιλ και την Οινοποιΐα ΜΑΝΤΡΕ, πραγματοποιεί την εκδήλωση «ΚΡΗΤΗκάροντας τα ΜΑΤΙΑ της γεύσης σας» την Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011, στο κατάστημά μας, στη Θεσσαλονίκη, Αρχαιολογικού Μουσείου 13.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα δομηθεί σε τρία στάδια:
α) Εκτέλεση κρητικών συνταγών από επαγγελματίες chef με σκοπό τη γνωριμία του κοινού με την Κρητική διατροφή και κουζίνα.
β) Ετοιμασία κρητικών πιάτων από άτομα με μερική και ολική απώλεια όρασης, ταυτόχρονα με βλέποντες μάγειρες, με σκοπό την ανάδειξη των δεξιοτήτων των πρώτων σε μαγειρικές δραστηριότητες.
γ) «Τυφλή» γευσιγνωσία του παραδοσιακού Κρητικού κρασιού (ρωμέικο) με την ενεργή συμμετοχή ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν κρητικό συγκρότημα με παραδοσιακή μουσική, καθώς και μια ιδιαίτερη θεατρική ομάδα, που θα διασκεδάσει τους παρευρισκόμενους.
Η εκδήλωση θα κλείσει με τις βραβεύσεις των πιάτων - δημιουργιών των ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης, τις οποίες θα απονείμει διακεκριμένος chef, καθώς και με διάφορες άλλες εκπλήξεις.
Μέρος των εσόδων από τη βραδιά αυτή θα διατεθούν στο οικοτροφείο της Σχολής Τυφλών Βορείου Ελλάδος "Ο Ήλιος".
Η εκδήλωση θα καλυφθεί τηλεοπτικά και διαδικτυακά σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σας καλούμε λοιπόν να απολαύστε την κρητική κουζίνα από μια άλλη οπτική γωνία και να οξύνετε τη γεύση σας με νοστιμιές της Κρήτης.
Ανδρέας Καραγιάννης
Creta Sense