Παρακάτω θα βρείτε ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης σχετικά με το υπο ίδρυση ίδρυμα τρίτης ηλικίας τυφλών.
 
Προς
ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θέμα: ΟΡΙΣΜΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ

Μετά την τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου και την αποδοχή από τον Δήμο Θεσσαλονίκης της δωρεάς του φιλανθρωπικού σωματείου «ΗΛΙΟΣ» με σκοπό την ίδρυση γηροκομείου και πνευματικού κέντρου άτομα με προβλήματα όρασης, διαπιστώνουμε έπειτα από την παρέλευση τεσσάρων ετών ότι το τόσο μεγάλης σημασίας  αυτό έργο δεν έχει καν ξεκινήσει τις διαδικασίες υλοποίησης του.
Σε  διαδοχικές συναντήσεις που είχαμε  με την προηγούμενη ηγεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Δήμος δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα ξεκινούσαν οι διαδικασίες σύστασης επιτροπής η οποία θα είναι υπεύθυνη για το όλο πλαίσιο που θα διέπει το παραπάνω ίδρυμα, (τοποθεσία, κανονισμός λειτουργίας, χρηματοδότησή του κ.α.). Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει η παραμικρή πρόοδος των διαδικασιών ούτε καν η ενημέρωσή μας για την εξέλιξη του έργου.
Σας καλούμε λοιπόν να μας απαντήσετε στα εξής :
1. Τι προτίθεται να πράξει η σημερινή ηγεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης για την υλοποίηση των όρων της δωρεάς του διαλυθέντος φιλανθρωπικού σωματείου “Ο ΗΛΙΟΣ”
2. Ποια είναι η προτεινόμενη θέση δημιουργίας του Γηροκομείου και Πνευματικού Κέντρου για άτομα με προβλήματα όρασης.
3. Ποιος ο τρόπος χρηματοδότησης του παραπάνω Ιδρύματος.
4. Σε ποιο στάδιο βρίσκετε η σύνταξη καταστατικού και εσωτερικού κανονισμού του Ιδρύματος.
Δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε την δέσμευση της σημερινής ηγεσίας του Δήμου για αναβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής απένανατι στα άτομα με αναπηρία. Σας επισημαίνουμε επίσης ότι όλες οι Δημοτικές παρατάξεις ήταν ενήμερες για το έργο και είχαν καταδείξει την αναγκαιότητα υλοποίησής του. Εξάλλου το παραπάνω θέμα είχε συζητηθεί σε δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου το 2009 με όλες τις παρατάξεις να τάσσονται υπέρ της υλοποίησής του.
     Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας μέσω της ανάθεσης στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.
Για το Δ.Σ,

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΝΤΙΚΗΣ                                                                           ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 11 Μάιος 2011 09:25)