Θεσσαλονίκη 13/12/2012

                                                                                                                    Αρ. Πρωτ. 120/12

                     

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΠΕΝΤΕ ΠΟΛΥΑΝΑΠΗΡΟΙ ΤΥΦΛΟΙ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ

 

 Η Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης, για πρώτη φορά φέτος μετά από 62 χρόνια λειτουργίας θα σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους οικοτρόφους κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Υπεύθυνοι είναι η Διοίκηση του Ιδρύματος μέσω της Προϊσταμένης Διεύθυνσης Διοίκησης κας Αζούκη, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας κα. Μπέκου με τους συνεργάτες της κ.κ. Κοκκινάκη και Μπάρδη και οι ίδιοι οι 45 εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, οι οποίοι χρησιμοποιώντας το αληθοφανές πρόσχημα ότι δεν επαρκεί το προσωπικό του Ιδρύματος για τη λειτουργία του καλυπτόμενοι πίσω από τις συμβάσεις, θα το κλείσουν για 10 εργάσιμες ημέρες, αναγκάζοντας 5 ενήλικους πολυανάπηρους τυφλούς οικοτρόφους να αναζητούν δεξιά και αριστερά μια στέγη για να περάσουν τις Άγιες αυτές ημέρες.

 Υπερισχύει και πάλι ο νόμος της ζούγκλας, πληρώνοντάς τη στο τέλος ο πιο αδύναμος ο οποίος είναι ο Τυφλός οικότροφος. Ποια μέριμνα έχει δοθεί μέχρι σήμερα για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος; τι έκανε μέχρι σήμερα η Διοίκηση για να προστατεύσει τους τυφλούς οικοτρόφους; που είναι η πολιτική βούληση του αρμόδιου Υπουργείου ώστε να συνεχίσει το Ίδρυμα να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως οφείλει; Η διοίκηση αντί αυτού απλόχερα μοιράζει άδειες εορτών στους εργαζομένους σε έναν Προνοιακό φορέα Τυφλών, την ίδια στιγμή που στέλνει τους ίδιους τους Τυφλούς να αναζητούν φιλικά σπίτια για να φιλοξενηθούν τις ημέρες των Χριστουγέννων.

 Αν δεν μπορούν τελικά να καλύψουν τις βασικές αυτές ανάγκες, με τους 45 εργαζομένους τους οποίους απασχολεί το Ίδρυμα, ας καταφύγουν στη λύση εθελοντών οι οποίοι μπορούν με το μεράκι και την αγάπη που τους διακρίνει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

 Σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα, για όλους τους παραπάνω οι οποίοι τρώνε ψωμί στο όνομα των Τυφλών θα υπάρχει ένα γιορτινό τραπέζι να τους περιμένει, για τους πέντε πολυανάπηρους τυφλούς συνανθρώπους μας ΤΙ;