Η Ε.Τ.Β.Ε. “Ο Λουδοβίκος Μπράιγ”συνεχίζει μέχρι και σήμερα τις πιέσεις τόσο προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης όσο και προς τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς για την υλοποίηση ενός από τα σημαντικότερα έργα όχι μόνο για την πόλη μας αλλά ευρύτερα για την χώρα μας, αυτό της δημιουργίας σύγχρονου γηροκομείου Τυφλών, για την εξασφάλιση των τυφλών τρίτης ηλικίας, οι οποίοι σήμερα σε ένα κατά τους τύπους ευνομούμενο Κράτος, ζουν σε συνθήκες εγκατάλειψης, όχι από τους οικείους τους αλλά από το Κράτος Πρόνοιας.
 Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ έχει δεσμευτεί για την δημιουργία γηροκομείου Τυφλών, τόσο μέσα από την αποδοχή δωρεάς του διαλυθέντος Φιλανθρωπικού Σωματείου “Ο Ήλιος”, με βασικό όρο αυτής (της δωρεάς) την δημιουργία του παραπάνω Ιδρύματος, όσο και με αποφάσεις όλων των διοικήσεων από το 2007 και έπειτα, συνεχίζει να έχει το θέμα στα συρτάρια και να απορρίπτει κάθε πρότασή μας για την έναρξη υλοποίησης του κληροδοτήματος.
  Στην ουσία η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και εντελώς κυνικά παραδέχεται ότι η μη παροχή κοινωνικών υπηρεσιών προς τους ηλικιωμένους τυφλούς δεν επέχει για αυτήν τον κίνδυνο οποιουδήποτε πολιτικού κόστους, οπότε “ότι μπορούμε να ελέγξουμε και δεν αποτελεί για εμάς πολιτικό κίνδυνο, το πετάμε στην άκρη”.
 Ένα τόσο σημαντικό όμως έργο δεν επιτρέπεται σε καμία πολιτισμένη κοινωνία να παραμένει απλώς μια ιδέα και οφείλουμε όλοι μας να παλέψουμε για την υλοποίησή του, κάνοντας κατανοητή σε όλους, τόσο στην διοίκηση του Δήμου αλλά και την αντιπολίτευση, όσο και στην ευρύτερη κοινωνία, την σπουδαιότητα του Ιδρύματος αυτού για όλους τους ηλικιωμένους τυφλούς. 
 Η αδιαφορία εδώ και 8 χρόνια των διοικήσεων του Δήμου είναι προφανής, αφού ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα οφείλεται αποκλειστικά σε πρωτοβουλίες του συλλόγου μας -συσκέψεις, συναντήσεις διοίκησης ΚΕΑΤ με πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου του Δήμου το 2013 όπου στην παραπάνω συνάντηση συμφωνήθηκε να παραχωρήσει το ΚΕΑΤ χωρίς χρονοτριβές τα ακίνητα που εκμεταλλεύεται τα οποία και είναι για τον παραπάνω σκοπό και επιπλέον και την ημέρα βράβευσης του ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης με το βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη, τον Δεκέμβριο 2014 με μεσολάβηση του συλλόγου μας, ορίστηκε ραντεβού της αρμόδιας αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κας. Κ. Γούλα με την διοίκηση του ΚΕΑΤ, στην οποία συμφωνήθησαν σε σύντομο διάστημα να τελειώσει η διαδικασία παραχωρήσεως κλπ-. Ενώ έχουν περάσει τέσσερις μήνες και αφού ακολούθησαν επαφές τηλεφωνικές αλλά και προσωπικές με την αντιδήμαρχο δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία. 
 Δυστυχώς όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, πραγματικό ενδιαφέρον για την σύσταση γηροκομείου τυφλών υπάρχει μόνο απο την Ένωση Τυφλών Βορείου Ελλάδος "Ο Λουδοβίκος Μπράιγ".
Η Ε.Τ.Β.Ε. “Ο Λουδοβίκος Μπράιγ” θα συνεχίσει, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια τις πιέσεις προς κάθε εμπλεκόμενο φορέα για την δημιουργία γηροκομείου Τυφλών στην πόλη μας.

Σημειώνουμε ότι στην χώρα μας ζουν σήμερα αποκλεισμένοι στα σπίτια τους, χιλιάδες ηλικιωμένοι τυφλοί, άλλοι με την συμπαράσταση συγγενών και οι περισσότεροι στηριζόμενοι απλά στην αλληλεγγύη των γειτόνων. Οι ηλικιωμένοι τυφλοί σήμερα δεν γίνονται δεκτοί σε κανένα δημόσιο οίκο ευγηρίας.

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 21 Απρίλιος 2015 09:49)