Αναδημοσίευση από http://www.eskamea.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 06/07/2016

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τσακαλώτος προς ΑΜΕΑ και εργαζόμενους στη πρόνοια: «Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι». Μετά το Πάσχα του 2017, την επόμενη Ανάσταση δηλαδή, θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι στη πρόνοια και στην ειδική αγωγή που είναι απλήρωτοι.

Χθες μέρα Τετάρτη 6 Ιουλίου έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΣΕΑΑΝ, του ΣΕΜΙΣΕΑ και του ΕΝΙΑΙΟΥ με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο για τα τραγικά προβλήματα της πρόνοιας και της ειδικής αγωγής. Το ραντεβού είχε κλειστεί ύστερα από τη πετυχημένη μαζική κινητοποίηση ΑΜΕΑ, γονιών και εργαζομένων τη προηγούμενη Πέμπτη 30 του Ιούνη στο Υπουργείο Οικονομικών. Υπουργός προς την αντιπροσωπεία: Οι εργαζόμενοι και οι ανάπηροι πρέπει να περιμένουν να αποδώσουν τα μέτρα της κυβέρνησης!!! για να μπορέσει να γίνει αναπροσανατολισμός των δαπανών για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των ΑΜΕΑ και των εργαζομένων στη πρόνοια και την ειδική αγωγή. Όσοι έβλεπαν από την αντιπροσωπεία ένοιωσαν ότι το έργο το έχουν ξαναδεί και οι τυφλοί συνάδελφοι ένοιωσαν ότι το έχουν ξανακούσει πολλές φορές αυτό το παραμύθι από τα στόματα διαφορετικών υπουργών διαφορετικών κυβερνήσεων. 

Για τα κρίσιμα ζητήματα για τη μείωση των δαπανών για τη πρόνοια και τη κοινωνική ασφάλιση αν θα εφαρμοστεί η μνημονιακή δέσμευση ή όχι ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Ενώ για το πετσόκομμα επιδομάτων αναπηρίας και των συντάξεων και για τα σχέδια κατάργησής τους δήλωσε άγνοια. Όμως πως μπορούμε να τον πιστέψουμε, όταν ξέρει πολύ καλά, αν μη τι άλλο, τις κατευθύνσεις των διεθνών οργανισμών όπως της ΕΕ και του ΟΟΣΑ που και ο ίδιος συμμετέχει; Μήπως ο ίδιος δεν ήταν επικεφαλής και δεν εισηγήθηκε το 3ο μνημόνιο που προέβλεπε τη μείωση των δαπανών για τη πρόνοια κατά 50%; Ο ίδιος δεν ήταν εισηγητής της κυβέρνησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016 που επικύρωνε τη μνημονιακή κατεύθυνση για τη μείωση των κοινωνικών δαπανών; Πολλά θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς γι’ αυτή τη συνάντηση.

Εκεί που η ωμότητα ξεπέρασε κάθε όριο ήταν όταν απαντώντας στο ερώτημα πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα ακόμη και 15 μηνών που οφείλονται στους εργαζόμενους στη πρόνοια και στην ειδική αγωγή απάντησε «μετά το Πάσχα του 2017 θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε τις κρατικές οφειλές, που μέσα σ’ αυτές είναι και τα δεδουλευμένα των εργαζομένων». Είμαστε πιο ανήσυχοι από ποτέ. Η μέγιστη αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα αναπήρων, εργαζομένων, γονιών και κηδεμόνων περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Είναι φανερό ότι είναι σε εξέλιξη το σχέδιο κυβέρνησης, ΕΕ για να ξεμπερδέψουν με το σκληρό πυρήνα της κοινωνικής πολιτικής, τα ιδρύματα πρόνοιας, τις αναπηρικές συντάξεις, τα επιδόματα ΑΜΕΑ και με την ειδική αγωγή. Όλα στο βωμό της ανάκαμψης των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών. Αυτό το εγκληματικό σχέδιο η κυβέρνηση της 1ης αριστεράς ως καλά εκπαιδευμένη, θα προσπαθήσει να το σερβίρει με μπόλικη κοινωνική ευαισθησία (υποκρισία), αριστερό μανδύα και μπόλικες αριστερές παρόλες.

Η επιτυχία της κινητοποίησης στις 30 Ιούνη, η ανταπόκριση των συναδέλφων παρά τις δυσκολίες, η αλληλεγγύη που εκφράστηκε από φορείς του κινήματος μας γεμίζει ευθύνη, δύναμη και πεισματική αισιοδοξία να βελτιώσουμε τη δουλειά μας, να αποκαλύψουμε τα σχέδια, να ετοιμαστούμε σαν κλάδος για τη μεγάλη αναμέτρηση. Για να μην κλείσουν τα ειδικά σχολεία και να ανοίξουν κανονικά από Σεπτέμβρη, να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της πρόνοιας και της ειδικής αγωγής και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, να καταργηθούν τα τροφεία στα κέντρα ειδικής αγωγής και κάθε πληρωμή για εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, τεχνικά βοηθήματα για ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες.

Να τσακίσουμε το χέρι αυτών που πάνε να αφήσουν τον εργάτη που σακατεύτηκε στη δουλειά του χωρίς σύνταξη, τον ανάπηρο χωρίς το επίδομα για να καλύψει τις ανάγκες του που προκύπτουν από την αναπηρία και τις δυσκολίες της ζωής. Το οφείλουμε στις οικογένειές μας, το οφείλουμε στα παιδιά μας

Είμαστε δυνατοί, ο καλά οργανωμένος και συντονισμένος αγώνας θα μας κάνει πανίσχυρους.

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

τα ΔΣ του ΣΕΜΙΣΕΑ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ.

Τηλ Επικοινωνίας: 210-5221411, 6973420553, 6992227421, 6937360421

 

πηγή: http://www.eskamea.gr/