Παρακάτω θα βρείτε επιστολή - καταγγελία προς την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, για το θέμα της μη μεταφοράς των μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.                                                                                                            
 
                                                                                                                    Θεσσαλονίκη 6/10/2016
                                                                                                                    Αρ. Πρωτ. 35/16
                        
  Προς 
                              ΜΜΕ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 Η Ένωση Τυφλών Βορείου Ελλάδος  «Ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΜΠΡΑΪΓ» καταγγέλλει την αδιαφορία της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης για την μη έγκαιρη προκήρυξη και ανάθεση του διαγωνισμού εκμίσθωσης των μέσων για την μεταφορά των τυφλών μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Θεσσαλονίκης. 
 Ήδη, και ενώ διανύουμε τον δεύτερο μήνα της σχολικής χρονιάς, το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών/τριων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Θεσσαλονίκης παραμένει για μια ακόμα σχολική χρονιά, υποχρεώνοντας σε ταλαιπωρία τόσο τους ίδιους τους μαθητές/τριες, όσο και τους γονείς και τις οικογένειές τους οι οποίοι πλέον αναγκάζονται να αφήνουν τις εργασίες και τα υπόλοιπα ανήλικα μέλη των οικογενειών τους, διανύοντας μακρινές αποστάσεις για την εξυπηρέτηση του μαθητή/τριας με τύφλωση.  Ορατό λοιπόν είναι το ενδεχόμενο της αναγκαστικής παύσης του σχολείου για τους μαθητές αυτούς, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης επιδεικνύει προς αυτούς απαράδεκτη αντιμετώπιση και πλήρη αδιαφορία και απαξίωση. 
 Απαιτούμε την άμεση λύση για την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών/τριών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Θεσσαλονίκης, οφείλοντας να σεβαστείτε τον ρόλο και την θέση σας όπου έχετε ταχθεί, είτε σαν αιρετοί είτε σαν έμμισθοι υπάλληλοι,  σε άλλη περίπτωση η κωλυσιεργία της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης είναι άθλια αν όχι ύποπτη. 


                                                                           Με τιμή,

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ                                                                     ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΩΛΗΣ