Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου και ώρα 11.15, στα γραφεία του συλλόγου μας (Κολοκοτρώνη 4 στην Θεσσαλονίκη) θα πραγματοποιηθεί προβολή τριών ξενόγλωσσων ταινιών animation μικρού μήκους με ακουστική περιγραφή και ακουστικούς υποτίτλους σε συνδυασμό με μια πολυαισθητηριακή προσέγγιση. Θα προβληθούν οι πολυβραβευμένες ταινίες «My Stuffed Granny» διάρκειας 10 λεπτών, «Boles» διάρκειας 12 λεπτών και «Projection on Sofa» διάρκειας 6 λεπτών, με ακουστική περιγραφή και ακουστικούς υποτίτλους στα ελληνικά, ενώ στο πλαίσιο της συγκριτικής μελέτης οι ταινίες αυτές θα παρουσιαστούν με διαφορετικές εκδοχές.

Η προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έρευνας της υποψήφιας διδάκτορος στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου κας Ισμήνης Καραντζή.

Σκοπός της έρευνας είναι να βελτιωθεί η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στο οπτικοακουστικό υλικό και να τεθούν κανόνες ως προς την εκπόνηση της ακουστικής περιγραφής με βάση την ανατροφοδότηση των ίδιων των ατόμων με αναπηρία.

Για συμμετοχή παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο του συλλόγου καθημερινά και ώρες 10.00-13.00