Ακολουθεί επιστολή διαμαρτυρίας προς την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με την πρόθεση πώλησης μέρους της Σχολής Τυφλών Θεσ/νικης (νυν Κ.Ε.Α.Τ)

Θεσσαλονίκη 25/7/2023

Αρ. Πρωτ. 14/23

Προς

Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Σ. Ζαχαράκη

Υπουργό Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκη

Πρόεδρο Δ.Σ. Εθνικής Τράπεζας κ. Γ. Χαρδούβελη

Διευθύνοντα Σύμβουλο Εθνικής Τράπεζας, κο Π. Μυλωνά

Κοινοποίηση :

Διοικήτρια και Πρόεδρο Δ.Σ Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών

κα Σοφία Χαμονικολάου

Θέμα : Καταγγελία για πρόθεση πώλησης μέρους της πρώην Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης από την Εθνική Τράπεζα

Αξιότιμη/οι κυρία/ κύριοι,

Με μεγάλη έκπληξη και οργή διαβάσαμε ότι υπάρχει διαδικτυακή ανάρτηση μεσιτικού γραφείου πώλησης του ακινήτου στο οποίο στεγάζεται το παράρτημα του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Θεσσαλονίκης, συγκεκριμένα μερίδιο επί του διατηρητέου κτιρίου της πρώην Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης και μέρους του οικοπέδου που το περιλαμβάνει που βρίσκετε στην οδό Βασ. Όλγας 32 Θεσσαλονίκη.

Εδώ και 73 χρόνια λειτουργεί η Σχολή Τυφλών που παρέχει εκπαίδευση και φιλοξενία στους Τυφλούς , με την συγκεκριμένη κτιριακή υποδομή και με τους βοηθητικούς χώρους που συμπεριλαμβάνονται.

Οποιαδήποτε παραχώρηση μέρους των υφιστάμενων εγκαταστάσεων θα προβεί εις βάρος της εκπαίδευσης και των υπηρεσιών που λαμβάνουν οι Τυφλοί .

Η Πολιτεία πρέπει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι τυφλοί τις Θεσσαλονίκης να μη μείνουν εκτός των υπηρεσιών του Κ.Ε.Α.Τ. Θεσσαλονίκης.

Απαιτούμε:

-Να ακυρωθεί με απόφαση της Κυβέρνησης η "πώληση" του μεριδίου της Εθνικής τράπεζας του κεντρικού κτηρίου της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης και του οικοπέδου που το συμπεριλαμβάνει .

-Να περάσει και τυπικά στην ιδιοκτησία του Κ.Ε.Α.Τ. το μερίδιο του κτηρίου και του οικοπέδου ,έστω και ως δωρεά . Εξάλλου μέσω του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η Εθνική Τράπεζα

δίνει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

Είναι ανάλγητο μια τόσο μεγάλη και ιστορική τράπεζα να ευτελίζεται στο βωμό του κέρδος πατώντας επί αναπήρων .


Αναμένοντας για δικές σας άμεσες ενέργειες σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΩΛΗΣ