Κύριε Δήμαρχε,
Έπειτα από την αποδοχή από τον Δήμο Θεσσαλονίκης της δωρεάς του φιλανθρωπικού σωματείου «ΗΛΙΟΣ» με σκοπό την ίδρυση γηροκομείου και πνευματικού κέντρου για τους τυφλούς, διαπιστώνουμε έπειτα από την παρέλευση δύο ετών ότι το τόσο μεγάλης σημασίας  αυτό έργο δεν έχει καν ξεκινήσει τις διαδικασίες υλοποίησης του.
 Σε  διαδοχικές συναντήσεις που είχαμε  με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, μας διαβεβαίωσε  ότι άμεσα θα ξεκινούσαν οι διαδικασίες σύστασης επιτροπής η οποία θα είναι υπεύθυνη για το όλο πλαίσιο που θα διέπει το παραπάνω ίδρυμα. (τοποθεσία, κανονισμός λειτουργίας, χρηματοδότησή του κ.α.).
 Δυστυχώς, από τον Οκτώβριο του 2008 και μέχρι σήμερα και παρά τις διαδοχικές μας προσπάθειες για μία συνάντηση με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτό δεν έχει καταστεί δυνατόν ώστε να ενημερωθούμε για την πορεία των εξελίξεων.
 Σας καλούμε λοιπόν να μας απαντήσετε στα εξής :
1. Ποια είναι η προτεινόμενη θέση δημιουργίας του Γηροκομείου και Πνευματικού Κέντρου για Τυφλούς
2. Ποιος ο τρόπος χρηματοδότησης του παραπάνω Ιδρύματος
3. Σε ποιο στάδιο βρίσκετε η σύνταξη καταστατικού και εσωτερικού κανονισμού του Ιδρύματος.
 Γνωρίζουμε την ευαισθησία του Δήμου Θεσσαλονίκης απέναντι στα άτομα με αναπηρία και πιο συγκεκριμένα απέναντι στα άτομα με τύφλωση και απαιτούμε την επίδειξη προσωπικού ενδιαφέροντος από εσας και τους συνεργάτες σας για την επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης του παραπάνω κληροδοτήματος.
 Σας υπενθυμίζουμε ότι το 2007 η Ένωση Τυφλών Βορείου Ελλάδος ήταν ο μοναδικός σύλλογος στην Ελλάδα ο οποίος συντάχθηκε στο πλευρό του Δήμου Θεσσαλονίκης υπέρ της δημιουργίας του εν λόγω ιδρύματος.
  Θεωρούμε  ότι μία ευνομούμενη Πολιτεία πρέπει να λειτουργεί προς όφελος των πολιτών της και όχι αυτοί να αναγκάζονται να βγαίνουν στους δρόμους διεκδικώντας τα αυτονόητα.  

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 04 Ιούνιος 2009 09:50)