Με μαζικότητα πραγματοποιήθηκε για τρείς συνεχείς ημέρες η κινητοποίηση της Ε.Τ.Β.Ε. με καθιστικές διαμαρτυρίες μπροστά από το Ίδρυμα της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης και την Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης καταγγέλοντας την αναλγησία της Πολιτείας που έχει φέρει το Ίδρυμα σε ομηρία και τελμάτωση εξυπηρετώντας κομματικά μικροσυμφέροντα. Βασικά αιτήματα είναι η  δημοσιοποίηση του Ιδρύματος με διατήρηση του αυτόνομου χαρακτήρα του, η εξασφάλιση της Εκπαίδευσης και Προστασίας για όλους τους τυφλούς ανεξαρτήτως ηλικίας, η εξόφληση όλων των χρεών προς εργαζόμενους και τρίτους. Η κινητοποίηση της Ε.Τ.Β.Ε. «Ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΜΠΡΑΪΓ» είχε την συμπαράσταση του σωματείου εργαζομένων του Ιδρύματος, των μαθητών, μερίδας γονέων και των τυφλών της πόλης.
 Ο εμπαιγμός της Πολιτείας προς τα προβλήματα που ταλανίζουν το Ίδρυμα συνεχίστηκε και σήμερα (Παρασκευή 28 Μαίου), όταν στη συνάντηση που είχε το Προεδρείο της Ε.Τ.Β.Ε. με σημαίνον στέλεχος του Υπουργείου Υγείας, δηλώθηκε ευθαρσώς ότι «από το Υπουργείο δεν πρόκειται να δωθεί ούτε ένα ευρώ για την Σχολή Τυφλών», μετακυλόντας την ευθύνη στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και κομματικοποιόντας το πρόβλημα.
 Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν έως την οριστική επίλυση όλων των προβλημάτων που αφορούν το ιστορικό ίδρυμα της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης.

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 01 Ιούνιος 2010 09:20)